onsdag den 25. juni 2008

Svar til Lone Egesby læserbrev i HD 24/6-2008

Af Kristian Juul (K), Formand politisk udvalg, Konservative i Helsingør

Jeg vil gerne kvittere Lone Egesby for engagementet i Helsingørs skoler, som vi lader til at have til fælles, trods uenighed om en del af midlerne til at løfte skolerne.

Som forælder til to børn i Nordvestskolen, der på mange felter kan dokumenteres at være den mest udfordrede af kommunens skoler, mener jeg nu nok at jeg befinder mig solidt ude i virkeligheden.

Skolepolitik handler, som alt politik, om prioritering. Jeg står derfor selvfølgelig ved min glæde over, at det foreslåede efteruddannelsesløft af lærerne i "Skolernes Dagsorden 2010" bl.a. omfatter netop de matematiske og naturvidenskabelige fag. Samtidig vil jeg gøre opmærksom på, at dette ikke kun er en lokal beslutning, men også bunder i, at regeringen økonomisk støtter netop efteruddannelse i naturvidenskabelige fag, som arbejdsmarkedet i så høj grad efterspørger. Jeg mener dét er yderst fornuftigt, og at vi skal sige ja til dén mulighed.
 
Lone Egesby opfordrer mig til at besøge kommunens skoler for at se tilstanden. Som forælder ser jeg det i hverdagen! Og jeg mener faktisk, at man godt kan se, at de 120 millioner kroner som det borgerligt ledede byråd over de sidste 6 år har afsat til renovering af kommunens skoler har forbedret standarden mærkbart.

Men som jeg også skriver, er der fortsat behov for at udbedre, dér hvor nedslidningen har sat ind, idet det sender et dårligt signal til både elever, forældre og lærere. Der er på landsplan afsat et milliardbeløb til renovering af skoler i det kommende år i regeringsoplægget, men samtidig pålægger anlægsstoppet overfor kommunerne i år Helsingør og andre kommuner at holde igen og udskyde diverse renoveringsaktiviteter. Dette er baggrunden for at jeg opfordrer til, at finansministeren åbner op for, at vi kan bruge penge her og nu på fortsat at renovere nedslidte skolefaciliteter - præcis som intentionen i kvalitetsreformen.

Jeg vil gerne byde Lone Egesby og andre interesserede velkommen til at fortsætte den vigtige debat om Helsingørs skoler - få ting er for mig som Konservativ, men først og fremmest som forælder, et vigtigere politisk mål end at give vores børn den allerbedste faglige og sociale start i livet. Glædeligvis fortsætter debatten om skolerne til efteråret i bl.a. Fritænkeren.

lørdag den 21. juni 2008

Styrk fagligheden i Helsingørs skoler!

Indlæg v/ Kristian Juul (K) bragt i Helsingør Dagblad 21. juni 2008

Vi Konservative arbejder som bekendt målrettet på at styrke fagligheden i Folkeskolen. På det lokale plan er det lykkes at stykke hen ad vejen her, idet vi kan glæde os over, at Helsingørs skoler har vist klare tegn på forbedringer gennem de seneste par år.

Men vi ligger stadig ligger lidt under landsgennemsnittet, og det kan vi ikke være tilfredse med -Helsingør skal ligge i top! Der er derfor stadig meget at arbejde med politisk for at styrke det faglige niveau i kommunens skoler.

Tidligere har vi Konservative i "Fritænker-projektet" peget på ledelsen af skolerne. Det er derfor glædeligt, at bl.a. Erling ”Skipper” Hansen, Konservativ børne- og ungeudvalgsformand nu har forslået under overskriften "Skolernes Dagsorden 2010" , at der skal indføres en såkaldt "Evalueringskultur", hvor det bliver helt naturligt for ledere og lærere at måle egne resultater i forhold til andre, og selvfølgelig løbende følge op og forbedre.

Et andet væsentligt element i "Skolernes Dagsorden 2010" og løftet af fagligheden er efteruddannelse af lærerne. Vi glæder os derfor som Konservative over det foreslåede efteruddannelsesløft af lærerne, især indenfor de matematiske og naturvidenskabelige fag, som er i tråd med konservative prioriteringer og ikke mindst er dét, som erhvervslivet har allermest brug for.

Endelig er der skolernes fysiske rammer. I Helsingør kan vi generelt godt være vores skolebygninger bekendt, men dér hvor nedslidningen har sat ind, sender det et dårligt signal til både elever, forældre og lærere.

Som kommune skal vi naturligvis holde igen med anlægsudgifter, når samfundsøkonomien kræver det, men netop skolernes fysiske stand er så afgørende, at det må og skal prioriteres, også fra finansministerens bord.

fredag den 6. juni 2008

Per Tærsbøls grundlovstale 2008

Vi har meget at være stolte af i vor kommune. Vi har de gode strande, den dejlige natur, den smukke gamle by og hele vor unikke kulturarv. Men vi kan udvikle kommunen så vi bliver endnu mere stolte over at bo i Helsingør kommune.

Vor historiske kommune har gennem mange hundrede år gennemlevet mange meget interessante perioder.

Den seneste storhedsperiode var i Helsingør Skibsværfts glansperiode efter anden verdenskrig, hvor denne store arbejdsplads bragte velfærden til Helsingør og samtidig gav kommunens indbyggere en stolthed over at være borgere i denne driftige kommune. At vi så havde et herrehåndboldhold, der år for år blev danmarksmestre, og hvor halvdelen af holdet spillede på landsholdet, gjorde ikke stoltheden mindre.

Jeg har i det seneste halve år deltaget i en række debatmøder som De Konservative i Helsingør har søsat under navnet Fritænkeren. Gennem disse møder med en række borgere har jeg fået en række impulser som jeg sammen med en række konservative er ved at behandle så vi snart får en samlet konservativ vision og plan for den fortsatte udvikling af Helsingør kommune så vi kan fastholde og udbygge stoltheden og glæden ved at være borger i denne dejlige kommune.

Der er ikke truffet nogen endelige beslutninger eller prioriteringer endnu, men jeg vil her delagtiggøre Jer i noget af tankesættet:

Konservativ bypolitik for Helsingør handler ikke om at bestille nye rapporter for byens udvikling, men om at sætte ting i gang, at få ting til at ske, så der er endnu mere at være stolt af.

Den mest markante ting, som vil ske, er allerede i gang. Kulturværftet og Kulturhavnen vil blive meget, meget andet og mere end blot et nyt hovedbibliotek. Der vil også blive teater- og koncertsal, et nyt egnsteater "HamletScenen", café, mødelokaler, medieværksted og nyt Søfartsmuseum - alt i alt en kulturel saltvandsindsprøjtning uden sidestykke!

Husk i denne sammenhæng på at kommunen har fået en unik finansiering. Ingen andre kommuner i landet har før været i stand til at får tilført 800 millioner kr. i udefrakommende investeringer, og dette er noget vi retteligen er stolte over.

Når det samlede projekt, kulturværft og kulturhavn og hele området omkring dette står færdigt, vil det fremstå som noget helt enestående og spektakulært som vil vække opmærksomhed viden om.

Men museer og bygninger, hvor arkitektonisk smukke de end måtte være, er intet uden liv, uden mennesker. Vi Konservative vil derfor bruge Kulturværftet og Kulturhavnen som afsæt til at gøre Helsingør til et kulturelt kraftcenter.

Nogle af de idéer vi har fået med møderne med borgerne skal nævnes her:

- at bruge Kulturværftet til fornyende musik, dans og teater

- at få små og ikke mindst store rock-koncerter til byen, hvorfor kommer de store navne kun til Helsingborg?

- at brande byen som "musik-by"

- at forbedre markedsføringen af Helsingør i forbindelse med Hamlet på Kronborg og større kulturelle begivenheder i fremtiden

Det synes vi er rigtig gode idéer. Hvorfor? Fordi vi ved, at gode kulturtilbud er den bedste løftestang til at tiltrække nye arbejdspladser, og yngre mennesker til byen. Andre byer har bevist det kan lade sig gøre, så det kan vi også i Helsingør med det internationale brand vi faktisk allerede har med i bagagen, takket være Shakespeares Hamlet, der er kendt i hele verden for at foregå i Elsinore og FN's anerkendelse af Kronborg som en del af menneskehedens fælles kulturarv.

Jeg omtalte værftet i min indledning, og jeg må desværre konstatere at der stadig er mange i Helsingør der er præget af, hvad jeg vil kalde ”værfttankegangen”. Med dette mener jeg at disse mennesker tænker i arbejdspladser som industri, men glem denne tankegang. Danmark og verden har for længst forladt det industrielle samfund og vi befinder os midt i videnssamfundet, og dette vil vi udnytte.

Vi vil istedet skabe rammerne for at tiltrække videnstunge - og kreative erhverv og serviceerhverv.

Vi taler meget om at vi ikke har arealer til nye erhvervsvirksomheder, men dette kan løses ved ”genbrug” af de nuværende nedslidte industriområder ved at omdanne disse til spændende erhvervsmiljøer af lige præcist den slags vi ønsker at satse på for fremtiden.

Tag blot forbi forbilledet lige om hjørnet: Hellebæk Klædefabrik, hvor kontorfællesskaberne bobler af små spændende vækst-virksomheder, som her kan etablere sig i attraktive omgivelser.

Hvorfor ikke etablere rammerne for et egentligt innovationsmiljø i Helsingør, der kan skabe rum for mange nye opstartvirksomheder?

Turisme vil komme til at fylde meget i fremtiden. Vi vil udarbejde en dynamisk, fremadrettet turistpolitik hvor vi vil sammenkæde de utroligt mange tilbud kommunen har at byde på: Kronborg, Karmeliterklosteret, Louisiana, hele den gamle by med Danmarks ældste borgerhus, den nye Nordhavn, en anlægskaj for krydstogtskibe, omegnen med søer skove og de flotte strande og den nye nationalpark: Kongernes Nordsjælland samt meget mere.

Vi vil foretage et massivt løft i såvel den danske som den internationale markedsføring af Kommunen, hvor vi er så heldige, i modsætning til stort set alle byer i Danmark, at have et internationalt anerkendt brand i sammenkædningen af Elsinore og Hamlet. Dette aktiv vil blive udnyttet i en perspektivrig markedsføring. Turisterne skal nemlig også have lov til at mærke stoltheden over vores by, stoltheden over alt det, vi allerede har at byde på her i byen, men også stoltheden over de spektakulære nye tilbud, som kommer til i de nærmeste år.

Markedsføring er vigtig, men lad os heller ikke glemme det helt nære, det som ikke står i turistbrochurerne, men som måske er det vigtigste af alt: At kunne være stolt af sin kommune handler også om, hvordan vi behandler de borgere, som har brug for hjælp. I Helsingør behandler vi f.eks. vores ældre medborgere godt. Vi har en ældrepleje, som får tilført flere ressourcer end de fleste andre kommuner, og det mærkes!

Tilfredsheden er, som den skal være, helt i top, hos de ældre selv, hos de pårørerende. Vi har lagt os i selen for at tiltrække de bedste medarbejdere, og det er faktisk lykkedes os at rekruttere en række dygtige og motiverede medarbejdere ikke mindst fra den anden side af Sundet. Nabokommunerne misunder os de meget få ubesatte stillinger vi har i ældreplejen hos os. Den positive tilgang til ældreområdet vi har i kommunen skal vi udbygge med konstant at sætte os nye mål i ældreplejen. Èt ambitiøst , men rimeligt mindstekrav her i 2008 og fremover, kunne være – mindst 2 værelser og eget toilet og bad til alle beboere på alle kommunens plejehjem. Dét ville give os endnu mere at være stolte af.

Min afsluttende opfordring til Jer på denne smukke grundlovsdag her i Hellebæks smukke natur er: Støt op om at gøre denne vision til virkelighed. Lad os gøre dette ved at bygge videre på alt det gode vi allerede har i kommunen og gøre det endnu bedre. Lad os sammen gøre kommunen til den perle vi har potentialet for at blive.

tirsdag den 13. maj 2008

Den sociale arv skal brydes - før fødslen!

Konservative fritænkere mener kommunen bør investere mere i, at børn, der vokser op i udsatte familier, hjælpes så tidligt som muligt, gerne allerede under graviditeten. Det er et spørgsmål om livskvalitet og om at give børnene en chance i livet. Og så er det iøvrigt også en god, men langsigtet investering for samfundet, som sparer mange millioner

På et møde med Konservative fritænkere 13. maj slog Erling "Skipper" (K) fast, at sundhedsplejersker tit meget præcist kan forudsige børns fremtidige placering på samfundsstigen på forhånd, blot ud fra kendskabet til forældrene og deres sociale situation. 

Dét er baggrunden for, at Helsingør for ca. 4 år siden startede det banebrydende Projekt Kvantespring som forstærkede indsatsen over for de svagest stillede forældre, især unge enlige mødre og flygtningefamilier. Ordningen indebærer hyppige besøg og støtte fra sundhedsplejersker allerede før fødslen og indtil barnet starter i vuggestue, sådan at familierne bedre takler at blive forældre.

Projekt Kvantespring er efter De Konservative fritænkeres opfattelse udtryk for den rigtige tankegang, når det gælder om at bryde den negative sociale arv, som kommer af at nogle børn vokser op under så dårlige vilkår, at de mister motiveringen til skole og lektier - og senere ungdomsuddannelse og job. Og netop manglen på uddannelse, besegler som regel et liv i kronisk trange kår for den enkelte.

Nogle mener, at flere tvangsfjernelser er vejen frem til at bryde den negative sociale arv, men der glemmer man, at i Danmark er der allerede ca. 14.000 børn anbragt uden for hjemmet – én procent af alle børn og iøvrigt dobbelt så stor en andel som i vore nordiske nabolande! Tvangsfjernelser kan være nødvendige, men sker tit så sent, at skaden allerede er sket. De første år i børns liv er afgørende, og det er derfor bedre som i Projekt Kvantespring at støtte familierne og forebygge problemerne, sådan at børnene får en chance for at komme ud af den onde spiral, hvor børn af udsatte selv ender som udsatte. 


Det er et konservativt menneskesyn, at alle skal have lige chancer i livet. Det er et spørgsmål om moral. Men det er også en langsigtet investering, for et menneske uden uddannelse og job livet igennem koster samfundet millioner ved et liv på overførselsindkomst, måske i fængsel , måske ved større træk på sundhedssektoren osv. De Konservative mener, dette må danne basis for større kommunale investeringer i netop den helt tidlige forebyggelse.

Målet er at nære "Danish dream", at alle får chancen for at kæmpe sig op fra dårlige kår til bedre kår.

De konservative fritænkere efterlyser iøvrigt mere forskning i den negative sociale arv og i, hvorfor enkelte såkaldte "mønsterbrydere" mod alle odds alligevel klarer sig godt. Kunne man finde midler til at belyse netop dette problem her i Helsingør?

mandag den 12. maj 2008

Husk dagligstuemøde om "Den negative sociale arv" imorgen d. 13. maj kl 19:30

Konservative i Helsingør har under det overordnede projekt Fritænkeren med plads til frie tanker og åben debat planlagt en række dagligstuemøder, hvor vælgerne har mulighed for at møde politikerne og udveksle synspunkter om forskellige emner, fordelt på de enkelte aftener.

Emnerne vil alle være relaterede til de faste udvalg, som det politiske arbejde er centreret omkring.

Jeg har den glæde at være vært for et af disse møder med en spændende – og desværre lige nu alt for aktuel – dagsorden. Emnet er Den negative sociale arv, der beklageligvis rammer alt for mange af vore unge til stor belastning for dem selv, deres familier og for borgerne generelt.

Mødet vil finde sted her hos mig (Vildrosevej 24, Espergærde) tirsdag den 13. maj kl. 19:30

Erling Hansen, jeg tror egentlig at han kun reagerer på tilnavnet Skipper, vil indlede mødet og øse af sin store viden om emnet og dermed også redegøre for de problemer, som politikerne i nogen udstrækning savner løsninger på. Her kan du måske bidrage.

Erling Hansen er formand for Børne- og Ungeudvalget samt medlem af Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Skipper er som det fremgår medlem af tre udvalg, der alle på en eller anden led har berøring med de unge, hvis problemer vi alle gerne vil være med til at løse.

Mødet skal opfylde to primære formål. For det første mulige idéer til Skipper, for det andet god information til jer om byrådets arbejde med problemet.

Husk tilmelding til Arne Kaae via e-mail arne.kaae@adslhome.dk eller på telefon nr. 49 13 44 37.

Venlig hilsen Mogens Eismark

onsdag den 9. april 2008

Sucessen fortsætter...

Kære medlemmer.

Klik ind på
http://fritaenkeren.blogspot.com/2008/03/konservative-fritnkere-vil-reservere.htmlog læs referatet af Fritænkerens sidste møde, der endnu engang blev en stor succes.

Næste møde er tirsdag den 15. april med emnet "Kommunens økonomi" Hvem bestemmer? Lars Løkke eller Per Tærsbøl? Vores borgmester indleder mødet. Onsdag den 16. april fortsættes med endnu et møde over temaet "Kultur i Helsingør" med Malene Carmel som indleder.
Tilmelding til begge møder kan ske ved at skrive en e-mail til arne.kaae@adslhome.dk.

Øvrige arrangementer kan løbende ses på vores hjemmeside-kalender
www.helsingor.konservative.dk eller www.kommunalpolitik.dk


P.b.v.

Med venlig hilsenKonservative i Helsingør Formand Flemming Bech - tlf. 25 32 34 68Danske Bank 3163-3163431459

søndag den 6. april 2008

En by i provinsen? Ikke Helsingør!

Konservative fritænkere vil gøre op med Helsingørs selvtilstrækkelighed og åbne kommunen op for nye impulser - vi skal være ”Det hotte sted” i Nordsjælland.

”Byen har fantastiske omgivelser,” udtalte Ulrik Finnemann, administrerende direktør, Hotel Marienlyst, på det fjerde Fritænker-møde mellem 15 Helsingør-borgere, der torsdag aften mødtes til debat om erhvervspolitikken i Helsingør, ”men den er ekstrem provinsiel. Helsingør har mistet sit momentum – den er som Marienlyst var for 3 år siden, gået i stå som en gammel dame!”
Gammel dame med nyt momentum

Betragtningen fremkom efter at borgmester Per Tærsbøl (K) havde givet en kort indledning til aftenens fritænker emne: Helsingørs erhvervspolitik.

Men der er inspiration at hente hos nogle af kommunens succesfulde nabobyer. Som Jesper Elling, grundlægger af det succesfulde Coaching Company, udtalte: ”Hvornår slipper vi Helsingør som den provinsielle by den er, og løfter den? Hvorfor ikke gøre byen til en nordlig udgave af Rungsted – Helsingør skal være det lækreste sted i landet, lad os f.eks. få flere caféer og restauranter til byen med en høj standard.”

Der blev også peget på byer som Hillerød og Slagelse som eksempler på byer der arbejder målrettet med at få en tidssvarende infrastruktur på plads og derigennem tiltrække nyt handels- og erhvervsliv. Men dér har Helsingør ikke gjort det godt nok: "Byen er helt lukket efter klokken 18:30. Logistikken i byen er ikke i orden!" påpegede Advokat Ken Torpe Christoffersen.

Der var blandt Fritænkerne generel enighed om at kommunens infrastruktur trænger til et gevaldigt løft som en forudsætning for en mere ambitiøs udvikling af hele kommunen og specielt Helsingør by. På sigt skal kommunen arbejde på at få en tunnel til Sverige, var holdningen på mødet. Det gamle problem med manglende parkeringspladser trænger sig også voldsomt på og er blevet akut med igangsættelsen af Kulturværftet.

Ole Konstantyner pegede på at det burde være rimeligt nemt at få tiltrukket kreative erhverv til kommunen med de værdier kommunen kan byde på, men det kræver en meget bedre markedsføring (branding) end den der finder sted.

For at ændre på tingenes tilstand er det nødvendigt med en effektiv sagsbehandling fra kommunens side overfor virksomheder med interesse for at etablere sig. En kommunal holdningsændring er påkrævet, så man servicerer virksomheder og private der ønsker at bygge og ikke som det er manges opfattelse i dag: At man nærmest er til besvær. Jesper Laumann havde et nytænkende forslag her: "Teknisk forvaltning burde udliciteres. Investeringer mistes i dag pga. af dårlig sagsbehandling."

Arne Kaae foreslog at man som alternativ skulle lave en handlingsplan for Teknisk Forvaltning, der indenfor 3 år fik bragt Forvaltningen op mellem de 5 bedst performende Tekniske Forvaltninger i Danmark, og ikke som nu hvor den er en bundskraber. En top-performende Teknisk Forvaltning er hovednøglen til succes.

Konklusionen på mødet - at Helsingør er et godt sted at bo, at Helsingør har en enestående chance for at skabe en by i særklasse, men vi skal slippe værfts-nostalgien og tænke nyt og anderledes. Vi skal også arbejde på, at kommunen kan blive bedre ved at investere i et gennemgribende kommunalt serviceeftersyn.

v/ Arne og Kristian, baseret på noter af Søren - tak, Søren.

lørdag den 5. april 2008

Møde 15. april: ”Hvem bestemmer Lars Løkke eller Per Tærsbøl?”

Udviklingen af Helsingør Kommune ligger mange af os på sinde, og de fleste har nogle holdninger og idéer til dette.

For at få fremmet de gode idéer og inspirerende forslag fra borgerne i kommunen, har De Konservative i Helsingør søsat et projekt under navnet ”Fritænkeren”, og med dette navn vil vi signalere, at her netop er plads til frie tanker og åben debat, se vedhæftede.

Idéen med projektet er, at vi inviterer til såkaldte dagligstuemøder med 10 – 15 deltagere med ét af de mere omfattende politiske emner sat til debat efter en kort indledning fra et konservativt byrådsmedlem.

Det er mig en glæde hermed at invitere dig til en debat om kommunens økonomi under titlen ”Hvem bestemmer Lars Løkke eller Per Tærsbøl?”, hvor vores borgmester Per Tærsbøl vil deltage.

Mødet finder sted mandag den 15. april kl. 19.30 – 21.00 i vores dagligstue Havreholmvej 1, Vejmandens hus, Havreholm. Af hensyn til deltagerantallet bedes du tilkendegive din deltagelse på e-mail roulund@tdc-broadband.dk eller på telefon 49213033

Kom, hør og giv din mening tilkende.

Vi ses

Jesper Roulund

Hanne Buur

onsdag den 2. april 2008

Den negative sociale arv - 13. maj 2008

Konservative i Helsingør har under det overordnede projekt Fritænkeren med plads til frie tanker og åben debat planlagt en række dagligstuemøder, hvor vælgerne har mulighed for at møde politikerne og udveksle synspunkter om forskellige emner, fordelt på de enkelte aftener.

Emnerne vil alle være relaterede til de faste udvalg, som det politiske arbejde er centreret omkring.

Jeg har den glæde at være vært for et af disse møder med en spændende – og desværre lige nu alt for aktuel – dagsorden. Emnet er Den negative sociale arv, der beklageligvis rammer alt for mange af vore unge til stor belastning for dem selv, deres familier og for borgerne generelt.

Mødet vil finde sted her hos mig (Vildrosevej 24, Espergærde) tirsdag den 13. maj kl. 19:30

Erling Hansen, jeg tror egentlig at han kun reagerer på tilnavnet Skipper, vil indlede mødet og øse af sin store viden om emnet og dermed også redegøre for de problemer, som politikerne i nogen udstrækning savner løsninger på. Her kan du måske bidrage.

Erling Hansen er formand for Børne- og Ungeudvalget samt medlem af Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Skipper er som det fremgår medlem af tre udvalg, der alle på en eller anden led har berøring med de unge, hvis problemer vi alle gerne vil være med til at løse.

Mødet skal opfylde to primære formål. For det første mulige idéer til Skipper, for det andet god information til jer om byrådets arbejde med problemet.

Husk tilmelding til Arne Kaae via e-mail arne.kaae@adslhome.dk eller på telefon nr. 49 13 44 37.

Venlig hilsen Mogens Eismark

torsdag den 27. marts 2008

presseklip fra tredie fritænker-møde

Læs mere i Lokalavisen her:
Læs mere i Nordsjælland her, s. 61

Husk fritænker-møde 3. april: Erhvervspolitik v/ Per Tærsbøl

Tema: Erhvervspolitik v/ Per Tærsbøl
Dato: 3. april 2008
Sted: Strandvejen 125, Espergærde

Husk tilmelding til Arne Kaae via e-mail arne.kaae@adslhome.dk eller på telefon nr. 49 13 44 37.

I opfordres også til at besøge vor hjemmeside: http://www.helsingor.konservative.dk/

tirsdag den 25. marts 2008

Konservative Fritænkere vil reservere kommunal pulje til fortsættelse af succesfulde beskæftigelsesprojekter


Konservativt fritænker-projekt ærgrer sig over, at en række ellers succesfulde beskæftigelsesfremmende projekter i kommunalt og privat regi, f.eks. til nedbringelse af sygefravær, lukker og slukker når bevillingen er opbrugt. ”Det svarer til, at et privat firma efter at have ofret en formue på udviklingen af et nyt produkt, har forsømt at sætte penge af til produktion og markedsføring af det!” udtaler Arne Kaae fra Fritænkerne.

Helsingør gør det generelt godt sammenlignet med landsgennemsnittet, når det gælder jobprøvning, flexjob og anden beskæftigelsesindsats overfor mennesker, som af den ene eller anden grund er på kanten af arbejdsmarkedet, men det forsømmes at sikre sig, at kommunens mange succesfulde projekter kan fortsættes, bl.a. ved at sætte penge og personale af til det.

Det kom frem på det tredje i rækken af Fritænker-møder mellem et dusin Helsingør-borgere, der tirsdag aften mødtes til debat om beskæftigelsespolitik.

"Hvis vi skal sikre, at de succesfulde projekter får de nødvendige midler til at fortsætte, er vi nødt til at tage midlerne fra noget af det eksisterende," lød det fra byrådsmedlem Erling ”Skipper” Hansen (K). ”Men hvorfor ikke øremærke f.eks. ½ procent af det kommunale budget, 15 millioner årligt, til netop dette formål?”

Projekter gør det dog ikke alene, og blandt de mange forskellige erhvervsinteresser repræsenteret på mødet var generelt stor tilfredshed med udbuddet af svensk arbejdskraft i Helsingør og bredere i Nordsjælland. Svenskerne blev oplevet som arbejdskraft med høj arbejdsmoral og yderst servicemindede, og de dækker i dag en stor del af hullet i tidens efterspørgsel efter arbejdskraft.

”Men når konjunkturen i Sverige vender, så vender dén arbejdskraft også tilbage over Sundet, og hvad gør vi så?” spurgte Peter Brun fra den private aktør indenfor jobformidling og aktivering, Integro. Det ledte til en livlig debat om, hvad der mere kan gøres for at aktivere de sidste uudnyttede arbejdskraftsreserver her i regionen, f.eks. indvandrerkvinder, men også til en snak om nødvendigheden af en kontrolleret indvandring af højtkvalificeret arbejdskraft målrettet imod netop det lokale arbejdsmarkeds behov.

Af andre emner, som var oppe at vende denne aften, skal især nævnes Produktionsskolen Sundet i Helsingør (foto), som er en overset perle, som byder på mange gode historier om, hvordan unge mellem 16 og 24 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, gennem netop dette sted finder en vej videre i job eller uddannelse. De gode eksempler på mønsterbrydere herfra bør formidles bedre ud til lokalsamfundet, da de kan tjene som inspiration til andre unge.

Endelig blev det fremhævet, at en god beskæftigelsespolitik starter med de helt unge. Erling "Skipper" Hansen omtalte projektet ”Tjansen” fra Vejle, som er en slags jobformidling af fritidsjob eller såkaldte ”lommepengejobs” til helt unge ned til 13 år. Der var blandt Fritænkerne stor tilslutning til at prøve at få stablet en lignende formidling på benene til Helsingørs unge.´

v/ Kristian Juul (K)

lørdag den 15. marts 2008

Husk 25. marts afholdes næste dagligstuemøde


Af Formand for vælgerbestyrelsen, De Konservative i Helsingør, Flemming Bech


Kære medlemmer og interesserede.


Dette blot for at minde jer om, at den 25. marts afholdes et dagligstuemøde med temaet beskæftigelsespolitik som emne.


Indleder vil være byrådsmedlem Erling "Skipper" Hansen.


Mødet afholdes Stjernegade 13, Helsingør kl. 19.30 - 21.00.


Husk tilmelding til Arne Kaae via e-mail arne.kaae@adslhome.dk eller på telefon nr. 49 13 44 37.


I opfordres også til at besøge vor hjemmeside: http://www.helsingor.konservative.dk/


Klik på menuen "Fritænkeren", hvorved I kommer ind på en nyoprettet blog,hvor alle referater og presseomtale af begivenheder i Fritænker-projektet indlægges. Øvrige dagligstue-møder og medlemsarrangementer kan ses via kalender-funktionen på vores hjemmeside http://www.helsingor.konservative.dk/


God påske og med venlig hilsen

Konservative i Helsingør

Formand Flemming Bech

- tlf. 25 32 34 68

Danske Bank 3163-3163431459

tirsdag den 11. marts 2008

Lad os markedsføre Helsingør bedre v/ Malene Carmel (K)


Læserbrev i Helsingør Dagblad 10. marts 2008

Ved Fritænkernes debatmøde søndag havde Borgmester Per Tærsbøl (K) og jeg selv fornøjelsen at debattere med og lytte til engagerede borgeres forslag og idéer under overskriften ”Ny Vision for Helsingør Kommune”.

Jeg kredsede i mit oplæg om Helsingør som ”Den Anden By”, som hovedstadens attraktive modpol i den anden ende af Kystbanen. En by, hvor man finder oplevelser, som hovedstaden mangler, oplevelser som ro, nærhed og autentisk miljø.

Jeg mener, at vi godt kan gøre mere for at markedsføre Helsingørs unikke fortræffeligheder. Mange i min bekendtskabskreds har jeg erfaret er flyttet til byen uden at vide meget om den, nærmest tilfældigt. Først senere finder de ud af, hvor meget byen og kommunen faktisk byder på. Jeg lancerede derfor på mødet en anderledes proaktiv tilgang til at tiltrække nye ressourcestærke tilflyttere – f.eks. at reklamere for byen i søndagsavisernes boligsektioner.

Jeg var utrolig glad for den fri debat efter oplæggene, som især handlede om hvordan vi gør Helsingør så attraktiv, at vi trækker endnu flere turister, endnu flere ressourcestærke tilflyttere, og endnu flere videnstunge og kreative virksomheder til byen.

Idéer om at renovere nedslidte industriområder, omlægge trafikken omkring havnen i forbindelse med Kulturværftet, eller forskønnelse af badestrandene og kystgrundene både nord og syd for byen, fik Per Tærsbøl og jeg med fra mødet med Fritænkerne – og mange flere, som pladsen her ikke tillader at referere, men de er ikke glemt, og tak for dem alle!

Vi konservative politikere lytter til borgerne, og det var dejligt at mærke opslutningen til vores fælles mål – at gøre en god kommune endnu bedre.

søndag den 9. marts 2008

Kommende møder i Fritænkeren, marts til maj 2008

FRITÆNKEREN's kommende Dagligstuemøder er ÅBNE for alle interesserede af borgerlig observans, alle møder holdes fra 19.30 – 21.00, så noter allerede NU i kalenderen og meld dig til hos:
Arne Kaae, Lysskovvej 2, 3060 Espergærde. Tlf. 49134437,
e-mail arne.kaae@adslhome.dk


  • 25. marts: Beskæftigelsespolitik Erling ”Skipper” Hansen, Stjernegade 13, Helsingør
  • 31. marts: Bedre service for de samme penge v/ Sten Kallenbach, Gerdavej 12, Espergærde
  • 3. april: Erhvervspolitik v/ Per Tærsbøl, Strandvejen 125, Espergærde
  • 15. april: Kommunens økonomi Hvem bestemmer: Lars Løkke eller Per Tærsbøl? v/ Per Tærsbøl, Havreholmsvej 1, Hornbæk
  • 16. april: Kultur i Helsingør v/Malene Carmel, Lysskovvej 2, Espergærde
  • 4. maj og evt. 18. maj: Ålsgårde på landkortet v/ Per Slot, Ndr. Strandvej 215 C, Ålsgårde
  • 7. maj: Familiepolitik v/ Malene Carmel, Lysskovvej 2, Espergærde
  • 13. maj: Den negative sociale arv v/ Erling Hansen, Vildrosevej 24, Espergærde

lørdag den 8. marts 2008

Hvad er fritænkeren?

Projekt ”FRITÆNKEREN”

Baggrund og hensigt.

Kommunalvalget finder sted i november 2009, og vi har en del at forsvare, da vi skal og må beholde borgmesterposten, og derfor har bestyrelsen for Helsingørs Konservative Vælgerforening søsat et projekt: ”Fritænkeren”, der skal lede os til dette mål.

Rigtig mange af vore medlemmer har gode idéer og inspirerende forslag til den fremtidige udvikling af Helsingør Kommune og de ønsker og krav vi kan have til en kommune der ligger på ét af Danmarks mest attraktive steder.

Navnet, ”Fritænkeren”, udspringer af at de grundlæggende frihedsrettigheder, demokrati og ytringsfrihed, er helt essentielle for Konservative. Med navnet ”Fritænkeren” vil vi signalere, at her netop er plads til frie tanker og åben debat.

For at starte processen vil der i månederne februar til maj 2008 blive søgt arrangeret 10
dagligstuemøder. Inviterede til møderne vil blive både medlemmer og personer med borgerlige
holdninger.

Hensigten med dagligstuemøderne er, dels at få en diskussion med almindelige borgere om hvad
der optager dem, og dels at hverve nye medlemmer. Byrådsmedlemmerne har indvilget i at give en indledning indenfor det valgte emneområde, der er sat under debat.

Møderne vil blive søgt synliggjort i det offentlige rum gennem pressemeddelelser og læserbreve for derigennem at skabe en opmærksomhed i offentligheden om de konservative tanker og idéer for Helsingør Kommune.

Endvidere vil der blive arrangeret 3 debatmøder med byrådsgruppen, hvor alle foreningens
medlemmer og andre interesserede inviteres.

Formålet med debatmøderne er, at få en medlemsdreven diskussion med byrådsmedlemmerne, om hvad forventningerne til den gode kommune er, og skabe et debatforum for en konservativ
valgstrategi for det kommende kommunevalg.

Målet er i løbet af sommeren at få udarbejdet et endeligt valgprogram for kommunevalget 2009.
Valgprogrammet vil blive præsenteret for medlemmerne på opstillingsmødet for
byrådskandidaterne, der er fastlagt til den 26. oktober 2008.

Kontaktperson
Arne Kaae, Lysskovvej 2, 3060 Espergærde. Tlf. 49134437, e-mail arne.kaae@adslhome.dk

Presseklip fra andet fritænker-møde

http://www.lokalavisenhelsingor.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080303/LAESERBREVE/197430519

Fritænkerne vil markedsføre ”Elsinore”

"I udlandet kender de kun én anden dansk by end "Copenhagen" – nemlig Danmarks eneste provinsby med sit eget engelske navn, "Elsinore" som Shakespeare døbte byen. Dét skal vi bruge til at fange turisterne ind og holde på dem!"

Dette og meget andet blev sagt ved Fritænkernes debatmøde med ca. 20 engagerede borgere søndag under overskriften "Ny Vision for Helsingør Kommune."

Markedsføring af Helsingør, ikke kun overfor turister, men også overfor kommende medborgere og nye virksomheder, var et gennemgående tema.

Både Borgmester Per Tærsbøl (K) og Malene Carmel (K) kredsede i deres oplæg om Helsingør som "Den Anden By", som hovedstadens attraktive modpol i den anden ende af Kystbanen. En by, hvor man finder oplevelser, som hovedstaden mangler, oplevelser som ro, nærhed og autentisk miljø.

Men som Malene Carmel påpegede, så lader markedsføringen af Helsingørs unikke fortræffeligheder meget tilbage. Mange flytter til byen uden at vide meget om den, nærmest tilfældigt, og finder først hen ad vejen ud af, hvor meget byen og kommunen faktisk byder på. Malene foreslog en anderledes proaktiv indgang for at tiltrække nye ressourcestærke tilflyttere – f.eks. at reklamere for byen i søndagsavisernes svulmende boligsektioner.

Borgmester Per Tærsbøl fulgte op med forslag til mere turisme – f.eks. idéen om et nyt moleanlæg til krydstogtsskibe. "De er begyndt at lægge til i Kalundborg af alle steder," sagde han, "hvor meget mere har vi ikke at byde på i Helsingør?"

I den fri debat efter oplæggene skortede det ikke på input til de Konservative politikere. Især kom der fra flere en kraftig opfordring til at sanere industriområdet ved Industrivej og Fabriksvej: "Området ved rundkørslerne på Kongevejen er "indgangsporten" til Helsingør, og hvad er det for et syn vi byder turisterne?" spurgte en deltager og svarede selv: "Et trist, nedslidt industriområde, som minder om noget fra Sovjettiden". Der var enighed om, at området burde renoveres, ikke kun for turisternes skyld, men også så mere videnstunge og kreative erhverv kan trækkes til området – og til kommunen i det hele taget.

Fritænkerne pegede også på mulighederne for i sammenhæng med det kommende Kulturværft i endnu højere grad at slå på Helsingørs nærhed til havet: At bruge Nordhavnen og de andre havne mere rekreativt med Rungsted Havn som forbillede, eller at opgradere strandene syd og nord for byen til strandparker.

Flere turister, flere ressourcestærke tilflyttere, flere videnstunge og kreative virksomheder – fritænkernes bud på at gøre en god by endnu bedre – Den Anden By, Elsinore!

Presseklip fra første fritænker-møde

http://www.lokalavisenhelsingor.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080227/LOKALNYT/986790359

Fritænkeren stiller skarpt på folkeskolen

”Folkeskolen skal være hele samfundets mødested!”

”Vis skolebestyrelserne, at deres indsats gør en forskel!”

”Alle elever starter top-motiverede i skolen – hvordan holder vi fast i motivationen gennem alle ti år?”

Citater fra første dagligstuemøde i det banebrydende ”Fritænker-projekt”, som De Konservative i Helsingør skød i gang mandag aften 25. februar. 15 Helsingør-borgere var samlet i en dagligstue i Snekkersten mandag aften til fri politisk debat. Emnet var skolen og specielt Folkeskolen i Helsingør – en ”stærk konservativ mærkesag”, som Bo Søby Christensen, ikke selv konservativ, men stærkt engageret forældrerådsrepræsentant på Byskolen, udtrykte det.

Debatten var sprudlende fra start af, og efter et kort oplæg fra den Konservative børne- og ungeudvalgsformand Erling ”Skipper” Hansen om indsatsen for at løfte kvaliteten i kommunens skoler, kom den ud i alle hjørner – lige fra forslag om havregryn til fri afbenyttelse for morgensultne elever til en intens debat om, hvorfor skolerne sender så vidt forskellige andele af eleverne videre i gymnasiet og andre ungdomsuddannelser.

I centrum aftenen igennem var dog behovet for at fokusere på ledelsen af kommunens folkeskoler. Helsingørs skoler ligger trods tegn på forbedringer gennem de seneste par år stadig under landsgennemsnittet. Det er ikke tilfredsstillende. Den afgørende ressource til at hæve kommunens elever er og bliver gode lærere. Og gode lærere kræver gode ledere.

Fritænkerne slap mange gode tanker løs for at hjælpe ledelsen på vej: Eksempelvis ansættelse af skoleledere på åremålskontrakter – til højere løn, men også med større krav til ledernes kvalifikationer. Eller bedre muligheder for at give bonus til ledere og lærere for gode resultater. Eller at få ansat nogle skoleledere, som frem for kontant afregning simpelthen prioriterer at give de gode lærere det lille ekstra klap på skulderen, der hjælper de gode præstationer på vej.

For fritænkerne var der ingen hellige køer og en stærk vilje til at komme udover alt for snærende regler og forstokket fagforeningspolitik. Det er børnenes fremtid der gælder – og byens!

Men ledelse og lærere gør det ikke alene – uden forældre som lever op til ansvaret, rykker ingen elever. Der må godt stilles flere krav til forældrene. Krav om at børnene er opdragede hjemmefra. Krav om at børnene møder op i skolen med sund mad, både i maven hjemmefra, og i madpakken. Krav om at tage lektiehjælpen alvorligt.

Men det er også vigtigt at anerkende de mange forældre, som faktisk er engagerede, og lade dem gøre en forskel: Et konkret forslag, som Erling ”Skipper” fik med sig hjem fra fritænkerne, var idéen om at gøre skolebestyrelsernes arbejde meget mere synligt. F.eks. ved at opfordre skoleinspektørerne til at melde langt mere aktivt tilbage til skolebestyrelserne om, hvordan deres indsat helt konkret udmønter sig i hverdagen på skolerne.

Som borgerlige kredsede en del af fritænkerne også om værdien af sund konkurrence – også når det gælder skole: Naboskoler som kæmper om eleverne får det bedste frem i hinanden – hvad enten det er folkeskoler, som konkurrerer imod privatskoler, eller folkeskoler som konkurrerer imod andre folkeskoler. Gennemsigtighed er nøglen for sund konkurrence: At lærerne selv, og ikke mindst forældrene, får adgang til målbare tal for hvordan det går – og ikke kun karaktergennemsnit, det vigtigste i sidste ende er trods alt, at alle kommer godt videre med ungdomsuddannelser.

Fritænkernes debataften om Helsingørs skoler satte fingeren på mange ømme punkter, men sluttede også af med fokus på den positive historie: Den Gode Lærer, som vi alle husker med glæde fra egen skoletid, og som vores børn også tit er heldige at opleve. Den Gode Lærer som vi skal belønne efter fortjeneste og holde fast i. Og Den Gode Lærer udefra som vi skal kæmpe for at trække til Helsingørs skoler.

Fritænkerne lader det ikke blive ved ord og tanker: Inden den entusiastiske debataften sluttede, aftalte de at mødes igen til efteråret og følge op – for som Erling ”Skipper” sagde, ”ellers batter det ikke!”