tirsdag den 25. marts 2008

Konservative Fritænkere vil reservere kommunal pulje til fortsættelse af succesfulde beskæftigelsesprojekter


Konservativt fritænker-projekt ærgrer sig over, at en række ellers succesfulde beskæftigelsesfremmende projekter i kommunalt og privat regi, f.eks. til nedbringelse af sygefravær, lukker og slukker når bevillingen er opbrugt. ”Det svarer til, at et privat firma efter at have ofret en formue på udviklingen af et nyt produkt, har forsømt at sætte penge af til produktion og markedsføring af det!” udtaler Arne Kaae fra Fritænkerne.

Helsingør gør det generelt godt sammenlignet med landsgennemsnittet, når det gælder jobprøvning, flexjob og anden beskæftigelsesindsats overfor mennesker, som af den ene eller anden grund er på kanten af arbejdsmarkedet, men det forsømmes at sikre sig, at kommunens mange succesfulde projekter kan fortsættes, bl.a. ved at sætte penge og personale af til det.

Det kom frem på det tredje i rækken af Fritænker-møder mellem et dusin Helsingør-borgere, der tirsdag aften mødtes til debat om beskæftigelsespolitik.

"Hvis vi skal sikre, at de succesfulde projekter får de nødvendige midler til at fortsætte, er vi nødt til at tage midlerne fra noget af det eksisterende," lød det fra byrådsmedlem Erling ”Skipper” Hansen (K). ”Men hvorfor ikke øremærke f.eks. ½ procent af det kommunale budget, 15 millioner årligt, til netop dette formål?”

Projekter gør det dog ikke alene, og blandt de mange forskellige erhvervsinteresser repræsenteret på mødet var generelt stor tilfredshed med udbuddet af svensk arbejdskraft i Helsingør og bredere i Nordsjælland. Svenskerne blev oplevet som arbejdskraft med høj arbejdsmoral og yderst servicemindede, og de dækker i dag en stor del af hullet i tidens efterspørgsel efter arbejdskraft.

”Men når konjunkturen i Sverige vender, så vender dén arbejdskraft også tilbage over Sundet, og hvad gør vi så?” spurgte Peter Brun fra den private aktør indenfor jobformidling og aktivering, Integro. Det ledte til en livlig debat om, hvad der mere kan gøres for at aktivere de sidste uudnyttede arbejdskraftsreserver her i regionen, f.eks. indvandrerkvinder, men også til en snak om nødvendigheden af en kontrolleret indvandring af højtkvalificeret arbejdskraft målrettet imod netop det lokale arbejdsmarkeds behov.

Af andre emner, som var oppe at vende denne aften, skal især nævnes Produktionsskolen Sundet i Helsingør (foto), som er en overset perle, som byder på mange gode historier om, hvordan unge mellem 16 og 24 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, gennem netop dette sted finder en vej videre i job eller uddannelse. De gode eksempler på mønsterbrydere herfra bør formidles bedre ud til lokalsamfundet, da de kan tjene som inspiration til andre unge.

Endelig blev det fremhævet, at en god beskæftigelsespolitik starter med de helt unge. Erling "Skipper" Hansen omtalte projektet ”Tjansen” fra Vejle, som er en slags jobformidling af fritidsjob eller såkaldte ”lommepengejobs” til helt unge ned til 13 år. Der var blandt Fritænkerne stor tilslutning til at prøve at få stablet en lignende formidling på benene til Helsingørs unge.´

v/ Kristian Juul (K)

Ingen kommentarer: