torsdag den 27. marts 2008
Husk fritænker-møde 3. april: Erhvervspolitik v/ Per Tærsbøl
Dato: 3. april 2008
Sted: Strandvejen 125, Espergærde
Husk tilmelding til Arne Kaae via e-mail arne.kaae@adslhome.dk eller på telefon nr. 49 13 44 37.
I opfordres også til at besøge vor hjemmeside: http://www.helsingor.konservative.dk/
tirsdag den 25. marts 2008
Konservative Fritænkere vil reservere kommunal pulje til fortsættelse af succesfulde beskæftigelsesprojekter
Konservativt fritænker-projekt ærgrer sig over, at en række ellers succesfulde beskæftigelsesfremmende projekter i kommunalt og privat regi, f.eks. til nedbringelse af sygefravær, lukker og slukker når bevillingen er opbrugt. ”Det svarer til, at et privat firma efter at have ofret en formue på udviklingen af et nyt produkt, har forsømt at sætte penge af til produktion og markedsføring af det!” udtaler Arne Kaae fra Fritænkerne.
Helsingør gør det generelt godt sammenlignet med landsgennemsnittet, når det gælder jobprøvning, flexjob og anden beskæftigelsesindsats overfor mennesker, som af den ene eller anden grund er på kanten af arbejdsmarkedet, men det forsømmes at sikre sig, at kommunens mange succesfulde projekter kan fortsættes, bl.a. ved at sætte penge og personale af til det.
Det kom frem på det tredje i rækken af Fritænker-møder mellem et dusin Helsingør-borgere, der tirsdag aften mødtes til debat om beskæftigelsespolitik.
"Hvis vi skal sikre, at de succesfulde projekter får de nødvendige midler til at fortsætte, er vi nødt til at tage midlerne fra noget af det eksisterende," lød det fra byrådsmedlem Erling ”Skipper” Hansen (K). ”Men hvorfor ikke øremærke f.eks. ½ procent af det kommunale budget, 15 millioner årligt, til netop dette formål?”
Projekter gør det dog ikke alene, og blandt de mange forskellige erhvervsinteresser repræsenteret på mødet var generelt stor tilfredshed med udbuddet af svensk arbejdskraft i Helsingør og bredere i Nordsjælland. Svenskerne blev oplevet som arbejdskraft med høj arbejdsmoral og yderst servicemindede, og de dækker i dag en stor del af hullet i tidens efterspørgsel efter arbejdskraft.
”Men når konjunkturen i Sverige vender, så vender dén arbejdskraft også tilbage over Sundet, og hvad gør vi så?” spurgte Peter Brun fra den private aktør indenfor jobformidling og aktivering, Integro. Det ledte til en livlig debat om, hvad der mere kan gøres for at aktivere de sidste uudnyttede arbejdskraftsreserver her i regionen, f.eks. indvandrerkvinder, men også til en snak om nødvendigheden af en kontrolleret indvandring af højtkvalificeret arbejdskraft målrettet imod netop det lokale arbejdsmarkeds behov.
Af andre emner, som var oppe at vende denne aften, skal især nævnes Produktionsskolen Sundet i Helsingør (foto), som er en overset perle, som byder på mange gode historier om, hvordan unge mellem 16 og 24 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, gennem netop dette sted finder en vej videre i job eller uddannelse. De gode eksempler på mønsterbrydere herfra bør formidles bedre ud til lokalsamfundet, da de kan tjene som inspiration til andre unge.
Endelig blev det fremhævet, at en god beskæftigelsespolitik starter med de helt unge. Erling "Skipper" Hansen omtalte projektet ”Tjansen” fra Vejle, som er en slags jobformidling af fritidsjob eller såkaldte ”lommepengejobs” til helt unge ned til 13 år. Der var blandt Fritænkerne stor tilslutning til at prøve at få stablet en lignende formidling på benene til Helsingørs unge.´
v/ Kristian Juul (K)
lørdag den 15. marts 2008
Husk 25. marts afholdes næste dagligstuemøde
tirsdag den 11. marts 2008
Lad os markedsføre Helsingør bedre v/ Malene Carmel (K)
Læserbrev i Helsingør Dagblad 10. marts 2008
Ved Fritænkernes debatmøde søndag havde Borgmester Per Tærsbøl (K) og jeg selv fornøjelsen at debattere med og lytte til engagerede borgeres forslag og idéer under overskriften ”Ny Vision for Helsingør Kommune”.
Jeg kredsede i mit oplæg om Helsingør som ”Den Anden By”, som hovedstadens attraktive modpol i den anden ende af Kystbanen. En by, hvor man finder oplevelser, som hovedstaden mangler, oplevelser som ro, nærhed og autentisk miljø.
Jeg mener, at vi godt kan gøre mere for at markedsføre Helsingørs unikke fortræffeligheder. Mange i min bekendtskabskreds har jeg erfaret er flyttet til byen uden at vide meget om den, nærmest tilfældigt. Først senere finder de ud af, hvor meget byen og kommunen faktisk byder på. Jeg lancerede derfor på mødet en anderledes proaktiv tilgang til at tiltrække nye ressourcestærke tilflyttere – f.eks. at reklamere for byen i søndagsavisernes boligsektioner.
Jeg var utrolig glad for den fri debat efter oplæggene, som især handlede om hvordan vi gør Helsingør så attraktiv, at vi trækker endnu flere turister, endnu flere ressourcestærke tilflyttere, og endnu flere videnstunge og kreative virksomheder til byen.
Idéer om at renovere nedslidte industriområder, omlægge trafikken omkring havnen i forbindelse med Kulturværftet, eller forskønnelse af badestrandene og kystgrundene både nord og syd for byen, fik Per Tærsbøl og jeg med fra mødet med Fritænkerne – og mange flere, som pladsen her ikke tillader at referere, men de er ikke glemt, og tak for dem alle!
Vi konservative politikere lytter til borgerne, og det var dejligt at mærke opslutningen til vores fælles mål – at gøre en god kommune endnu bedre.
søndag den 9. marts 2008
Kommende møder i Fritænkeren, marts til maj 2008
Arne Kaae, Lysskovvej 2, 3060 Espergærde. Tlf. 49134437,
e-mail arne.kaae@adslhome.dk
- 25. marts: Beskæftigelsespolitik Erling ”Skipper” Hansen, Stjernegade 13, Helsingør
- 31. marts: Bedre service for de samme penge v/ Sten Kallenbach, Gerdavej 12, Espergærde
- 3. april: Erhvervspolitik v/ Per Tærsbøl, Strandvejen 125, Espergærde
- 15. april: Kommunens økonomi Hvem bestemmer: Lars Løkke eller Per Tærsbøl? v/ Per Tærsbøl, Havreholmsvej 1, Hornbæk
- 16. april: Kultur i Helsingør v/Malene Carmel, Lysskovvej 2, Espergærde
- 4. maj og evt. 18. maj: Ålsgårde på landkortet v/ Per Slot, Ndr. Strandvej 215 C, Ålsgårde
- 7. maj: Familiepolitik v/ Malene Carmel, Lysskovvej 2, Espergærde
- 13. maj: Den negative sociale arv v/ Erling Hansen, Vildrosevej 24, Espergærde
lørdag den 8. marts 2008
Hvad er fritænkeren?
Projekt ”FRITÆNKEREN”
Baggrund og hensigt.
Kommunalvalget finder sted i november 2009, og vi har en del at forsvare, da vi skal og må beholde borgmesterposten, og derfor har bestyrelsen for Helsingørs Konservative Vælgerforening søsat et projekt: ”Fritænkeren”, der skal lede os til dette mål.
Rigtig mange af vore medlemmer har gode idéer og inspirerende forslag til den fremtidige udvikling af Helsingør Kommune og de ønsker og krav vi kan have til en kommune der ligger på ét af Danmarks mest attraktive steder.
Navnet, ”Fritænkeren”, udspringer af at de grundlæggende frihedsrettigheder, demokrati og ytringsfrihed, er helt essentielle for Konservative. Med navnet ”Fritænkeren” vil vi signalere, at her netop er plads til frie tanker og åben debat.
For at starte processen vil der i månederne februar til maj 2008 blive søgt arrangeret 10
dagligstuemøder. Inviterede til møderne vil blive både medlemmer og personer med borgerlige
holdninger.
Hensigten med dagligstuemøderne er, dels at få en diskussion med almindelige borgere om hvad
der optager dem, og dels at hverve nye medlemmer. Byrådsmedlemmerne har indvilget i at give en indledning indenfor det valgte emneområde, der er sat under debat.
Møderne vil blive søgt synliggjort i det offentlige rum gennem pressemeddelelser og læserbreve for derigennem at skabe en opmærksomhed i offentligheden om de konservative tanker og idéer for Helsingør Kommune.
Endvidere vil der blive arrangeret 3 debatmøder med byrådsgruppen, hvor alle foreningens
medlemmer og andre interesserede inviteres.
Formålet med debatmøderne er, at få en medlemsdreven diskussion med byrådsmedlemmerne, om hvad forventningerne til den gode kommune er, og skabe et debatforum for en konservativ
valgstrategi for det kommende kommunevalg.
Målet er i løbet af sommeren at få udarbejdet et endeligt valgprogram for kommunevalget 2009.
Valgprogrammet vil blive præsenteret for medlemmerne på opstillingsmødet for
byrådskandidaterne, der er fastlagt til den 26. oktober 2008.
Kontaktperson
Arne Kaae, Lysskovvej 2, 3060 Espergærde. Tlf. 49134437, e-mail arne.kaae@adslhome.dk
Fritænkerne vil markedsføre ”Elsinore”
Dette og meget andet blev sagt ved Fritænkernes debatmøde med ca. 20 engagerede borgere søndag under overskriften "Ny Vision for Helsingør Kommune."
Markedsføring af Helsingør, ikke kun overfor turister, men også overfor kommende medborgere og nye virksomheder, var et gennemgående tema.
Både Borgmester Per Tærsbøl (K) og Malene Carmel (K) kredsede i deres oplæg om Helsingør som "Den Anden By", som hovedstadens attraktive modpol i den anden ende af Kystbanen. En by, hvor man finder oplevelser, som hovedstaden mangler, oplevelser som ro, nærhed og autentisk miljø.
Men som Malene Carmel påpegede, så lader markedsføringen af Helsingørs unikke fortræffeligheder meget tilbage. Mange flytter til byen uden at vide meget om den, nærmest tilfældigt, og finder først hen ad vejen ud af, hvor meget byen og kommunen faktisk byder på. Malene foreslog en anderledes proaktiv indgang for at tiltrække nye ressourcestærke tilflyttere – f.eks. at reklamere for byen i søndagsavisernes svulmende boligsektioner.
Borgmester Per Tærsbøl fulgte op med forslag til mere turisme – f.eks. idéen om et nyt moleanlæg til krydstogtsskibe. "De er begyndt at lægge til i Kalundborg af alle steder," sagde han, "hvor meget mere har vi ikke at byde på i Helsingør?"
I den fri debat efter oplæggene skortede det ikke på input til de Konservative politikere. Især kom der fra flere en kraftig opfordring til at sanere industriområdet ved Industrivej og Fabriksvej: "Området ved rundkørslerne på Kongevejen er "indgangsporten" til Helsingør, og hvad er det for et syn vi byder turisterne?" spurgte en deltager og svarede selv: "Et trist, nedslidt industriområde, som minder om noget fra Sovjettiden". Der var enighed om, at området burde renoveres, ikke kun for turisternes skyld, men også så mere videnstunge og kreative erhverv kan trækkes til området – og til kommunen i det hele taget.
Fritænkerne pegede også på mulighederne for i sammenhæng med det kommende Kulturværft i endnu højere grad at slå på Helsingørs nærhed til havet: At bruge Nordhavnen og de andre havne mere rekreativt med Rungsted Havn som forbillede, eller at opgradere strandene syd og nord for byen til strandparker.
Flere turister, flere ressourcestærke tilflyttere, flere videnstunge og kreative virksomheder – fritænkernes bud på at gøre en god by endnu bedre – Den Anden By, Elsinore!
Fritænkeren stiller skarpt på folkeskolen
”Vis skolebestyrelserne, at deres indsats gør en forskel!”
”Alle elever starter top-motiverede i skolen – hvordan holder vi fast i motivationen gennem alle ti år?”
Citater fra første dagligstuemøde i det banebrydende ”Fritænker-projekt”, som De Konservative i Helsingør skød i gang mandag aften 25. februar. 15 Helsingør-borgere var samlet i en dagligstue i Snekkersten mandag aften til fri politisk debat. Emnet var skolen og specielt Folkeskolen i Helsingør – en ”stærk konservativ mærkesag”, som Bo Søby Christensen, ikke selv konservativ, men stærkt engageret forældrerådsrepræsentant på Byskolen, udtrykte det.
Debatten var sprudlende fra start af, og efter et kort oplæg fra den Konservative børne- og ungeudvalgsformand Erling ”Skipper” Hansen om indsatsen for at løfte kvaliteten i kommunens skoler, kom den ud i alle hjørner – lige fra forslag om havregryn til fri afbenyttelse for morgensultne elever til en intens debat om, hvorfor skolerne sender så vidt forskellige andele af eleverne videre i gymnasiet og andre ungdomsuddannelser.
I centrum aftenen igennem var dog behovet for at fokusere på ledelsen af kommunens folkeskoler. Helsingørs skoler ligger trods tegn på forbedringer gennem de seneste par år stadig under landsgennemsnittet. Det er ikke tilfredsstillende. Den afgørende ressource til at hæve kommunens elever er og bliver gode lærere. Og gode lærere kræver gode ledere.
Fritænkerne slap mange gode tanker løs for at hjælpe ledelsen på vej: Eksempelvis ansættelse af skoleledere på åremålskontrakter – til højere løn, men også med større krav til ledernes kvalifikationer. Eller bedre muligheder for at give bonus til ledere og lærere for gode resultater. Eller at få ansat nogle skoleledere, som frem for kontant afregning simpelthen prioriterer at give de gode lærere det lille ekstra klap på skulderen, der hjælper de gode præstationer på vej.
For fritænkerne var der ingen hellige køer og en stærk vilje til at komme udover alt for snærende regler og forstokket fagforeningspolitik. Det er børnenes fremtid der gælder – og byens!
Men ledelse og lærere gør det ikke alene – uden forældre som lever op til ansvaret, rykker ingen elever. Der må godt stilles flere krav til forældrene. Krav om at børnene er opdragede hjemmefra. Krav om at børnene møder op i skolen med sund mad, både i maven hjemmefra, og i madpakken. Krav om at tage lektiehjælpen alvorligt.
Men det er også vigtigt at anerkende de mange forældre, som faktisk er engagerede, og lade dem gøre en forskel: Et konkret forslag, som Erling ”Skipper” fik med sig hjem fra fritænkerne, var idéen om at gøre skolebestyrelsernes arbejde meget mere synligt. F.eks. ved at opfordre skoleinspektørerne til at melde langt mere aktivt tilbage til skolebestyrelserne om, hvordan deres indsat helt konkret udmønter sig i hverdagen på skolerne.
Som borgerlige kredsede en del af fritænkerne også om værdien af sund konkurrence – også når det gælder skole: Naboskoler som kæmper om eleverne får det bedste frem i hinanden – hvad enten det er folkeskoler, som konkurrerer imod privatskoler, eller folkeskoler som konkurrerer imod andre folkeskoler. Gennemsigtighed er nøglen for sund konkurrence: At lærerne selv, og ikke mindst forældrene, får adgang til målbare tal for hvordan det går – og ikke kun karaktergennemsnit, det vigtigste i sidste ende er trods alt, at alle kommer godt videre med ungdomsuddannelser.
Fritænkernes debataften om Helsingørs skoler satte fingeren på mange ømme punkter, men sluttede også af med fokus på den positive historie: Den Gode Lærer, som vi alle husker med glæde fra egen skoletid, og som vores børn også tit er heldige at opleve. Den Gode Lærer som vi skal belønne efter fortjeneste og holde fast i. Og Den Gode Lærer udefra som vi skal kæmpe for at trække til Helsingørs skoler.
Fritænkerne lader det ikke blive ved ord og tanker: Inden den entusiastiske debataften sluttede, aftalte de at mødes igen til efteråret og følge op – for som Erling ”Skipper” sagde, ”ellers batter det ikke!”